schuller keukens logo
Schüller Keukens: Een merk met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Schüller brochure 2020

Schüller keukens is met haar diverse stijlen en met 3 verschillende kast hoogtes voor iedereen interessant.
Schüller is een milieubewuste onderneming met een PEFC-certificering. Dit betekent dat het bedrijf verantwoordelijk omgaat met hout en dat u een ‘groene’ keuken krijgt. Dit vinden wij niet geheel onbelangrijk en daarom zijn wij de trotse leverancier van Schüller Keukens!

De mens als maat voor alles.
Zo verschillend als de mens is, zo variabel zijn ook de mogelijkheden om de keuken precies op de wensen van de gebruiker af te stemmen. Met de 3 verschillende korpushoogtes van 71,5 cm,  78 cm en 84,5 cm (vanaf begin 2020) alsook de verstelbare plinthoogtes, maken verschillende werkhoogtes  mogelijk.


Drie verschillende korpushoogten vormen de basis voor een individueel keukenontwerp. Op basis van een raster van 13 cm ontstaat door vermenigvuldiging met de factor 5,5 een korpushoogte van 71,5 cm, 6 rasterstappen resulteren in 78 cm en de nieuwe korpushoogte 84,5 cm bestaat uit 6,5 rasters. Daardoor kan de werkhoogte ergonomisch aan elke gebruiker van de keuken worden aangepast, net als aan elke bouwkundige constructie en omstandigheden ter plaatse, ongeacht of het om bestaande bouw of nieuwbouw gaat.

In de onderkast bieden verschillende korpus-diepten de grootstmogelijke flexibiliteit – 35 cm,46 cm en 56 cm. Bij de korpushoogte 78 cm zijn indien gewenst ook extra diepe onderkast-en van 66 cm leverbaar. Bij de bovenkasten bedraagt de standaarddiepte 35 cm. Bij een groot aantal bovenkasthoogten en -breedten bieden wij optioneel een diepte van 56 cm voor extra veel opbergruimte aan.

Schüller overtuigt ook achter het front.
Niet alle keukenkasten zijn hetzelfde! Bij Schüller wordt permanent aan de kwaliteit gewerkt om goede dingen nog beter te maken.
De kwaliteitskenmerken van de onderkasten in één oogopslag:
1
  Geschroefde en met de korpuszijde verlijmde rugwand voor hoge stabiliteit. Geen loszittende rugwand
2  Aan beiden zijden bekleedde rugwand tegen kromtrekken en vochtinwerking
Rugwanden naar voren geplaatst voor circulatie tussen muur en keukenmeubelen. Belangrijk voor een lange levensduur!
4  Massief houten traverselijst voor hoge stabiliteit
5  Elastisch plintprofiel
6  Plintpoten met hoogteverstelling

Duurzaamheid en stabiliteit – echte kwaliteit komt van binnen…
Met name op het gebied van de techniek van laden en uittrekelementen is er de afgelopen jaren enorm veel veranderd. Een zeer geruisloze loop en zachte sluiting zijn net zo aangenaam als een perfecte binneninrichting.

De voordelen van de lade- en korfsystem in één oogopslag:
1  
Lades in verschillende uitvoeringen
2  Motion sluit- en dempingtechniek
3  Uittrekkorven in verschillende hoogtes en uitvoeringen
4  Dubbelwandige zijkant, verdekte geleiders
5  ESG-veiligheidsglas-boxside (Optie 71,5 cm)

Het nieuwe slimme systeem voor koelkast-beluchting:
Een nieuwe geraffineerde constructie van de hoge kasten maakt het mogelijk een luchtcirculatie aan de achterzijde van de hoge kast te laten ontstaan. Door het onzichtbare systeem, kan meestal een ontsierend plintroosterkomen te vervallen. In de kast wordt de lucht via een dubbele bodem aan de onderzijde van de apparaten naar achteren gevoerd. Daar kan de lucht via de achterzijde van de kast opstijgen wat zorgt voor koeling aan de achterzijde van het apparaat.


De voordelen van de apparaten hoge kast:
1
  Apparaten hoge kast voor koel/vries-combinatie
2  Vrije ruimte voor luchtcirculatie achter de hoge kast
3  Dubbele bodem t.b.v. luchtdoorvoer
Geen storende plintrooster

Kwaliteit in de hangkasten:
De bovenkasten van Schüller bieden de optimale stabiliteit voor zorgvuldig verzameld servies of alledaagse dingen. Want de scharnieren en planken kunnen nogal wat aan.

De voordelen van de bovenkasten in één oogopslag:
1
  Stabiele, verdekte ophanging
Perfecte ondersteuning en extra stabiliteit door 1,9 cm dikke legplanken
Glazen legplanken uit 0,5 cm veiligheidsglas – met zuignapjes vastgezet
4  Volledig metalen clip-scharnieren optioneel uitgevoerd met demping
Optionele lichtbodem

Frontuitvoeringen:

Kunststof fronten
Zeer sterke fronten met een hoogwaardige melamine toplaag. Aan deze toplaag kan structuur worden meegegeven waardoor deze vaak als houtprint aangeboden wordt. Ook in unikleuren leverbaar.

Kunststof CPL fronten
Deze sterkste fronten hebben een kunststof CPL toplaag uit phenolharspapier, decorpapier en een transparante toplaag. Deze toplaag is beduidend dikker en harder dan bij kunststof fronten en daardoor robuuster.

Laklaminaat fronten
Een briljant, hoogglanzend of mat front met PVC-vrij oppervlak. Eerst wordt een hoogwaardige PET-folie aangebracht op een MDF-basisplaat die vervolgens in het productieproces wordt gelakt.

UV-lak fronten
Als basis dient een hoogwaardige MDF-basisplaat die aan de voorkant meerdere malen wordt gelakt met UV-lak. Door de uitharding met speciale UV-straling ontstaat er een erg hard en robuust lakoppervlak. Door de dikke kunststof rand in frontkleur rondom zijn de smalle vlakken bestand tegen beschadigingen.

Satijnlak fronten
Dit watergedragen Dual Cure laksysteem UV-gedroogd vervult zowel ecologische eisen als ook een hoge hardheid en belastbaarheid. Door de fluweelmatte, licht gestructureerde oppervlakte is het front eenvoudig schoon te maken. Satijnlak wordt in een veelvoud aan kleuren aangeboden.

Hoogglanslak fronten
Hoogwaardige, in meerdere lakprocessen geproduceerde en daardoor zeer duurzame lakfronten, kenmerken zich door briljante kleuren en een zachte “touch”.

Zijdeglanslak fronten
Licht glimmende oppervlakte met houtnerfstructuur. Bij deze oppervlakte wordt een basispaneel met houtnerfstructuur voorzien van een meervoudig dekkend laksysteem. Door dit procedé wordt een optiek bereikt, die een echt, dekkend gelakte houten oppervlakte bijna evenaart.

Glas fronten
Hoogglans of gesatineerde front uit 3 mm dik veiligheids-witglas aan de achterzijde volledig gelakt en met een 16 mm houtvezelplaat verlijmt. De glaskanten zijn met een omlopende kantafwerking in kleur beschermd. Het licht reflecteert en breekt op het hoogwaardige materiaal, wat zorgt voor een chique effect.

Houten fronten
Houten fronten zijn natuurlijke en duurzame fronten uit massief hout en edel fineer. Ter bescherming worden deze met een bijzonder sterke twee-componenten- lak beschermd.