Massief hout
Een houten keukenblad geeft de keuken sfeer. Hout heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in tal
van soorten en tinten. Bovendien laat hout zich goed combineren met ieder ander materiaal. Om lang plezier
te hebben van het houtenblad moet het wel regelmatig met olie behandeld worden.
Afwerking en eigenschappen
De houten keukenbladen van Dekker Zevenhuizen zijn altijd uitsluitend van AB-kwaliteit. Dat betekent dat alle houtlamellen worden gecontroleerd op kleur, knoesten en valhoutschade, en dat alleen de goedgekeurde lamellen worden gebruikt voor de vervaardiging van de bladen. Deze lamellen worden verbonden (door een vingerlas) en vervolgens onder hoge druk in elkaar geperst en watervast verlijmd. De houten keukenbladen zijn van 30 of 40 mm massief hout en afgewerkt met olie.
Er zijn diverse randafwerkingen mogelijk, zoals een robuuste haakse rand van 60 mm of een klassieke ronde rand.
Voordelen van Massief hout
Praktisch in onderhoud
Het blad vraagt meer onderhoud en is ook duurder dan bijvoorbeeld het kunststof blad. Maar zijn warme uitstraling weegt op tegen de zorg, en de tijdloze luxe is de investering waard. Voor dagelijks onderhoud kun je het blad afnemen met een vochtige doek of een sopje. Droog het daarna direct met een doek. Ingetrokken plekken en slijtageplekken kunnen licht worden geschuurd met schuurpapier (korrel 180) en in de olie worden gezet. Om uitdroging te voorkomen moet een houten blad afhankelijk van het gebruik nog zes tot twaalf keer per jaar in zijn geheel worden geolied.