RVS
Een keukenblad van roestvrij staal (rvs) biedt vele mogelijkheden. De werkbladen lenen zich voor uiteenlopende toepassingen,
maar zijn vooral op hun plaats waar watervastheid en hygiëne worden gevraagd. Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn zij
niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar passen ze goed in elke keuken.
Afwerking en eigenschappen
Rvs is een legering. Dat wil zeggen dat het wordt verkregen door verschillende metaalsoorten te smelten en met elkaar te vermengen. De belangrijkste elementen in de legering zijn chroom en nikkel. Het chroom geeft rvs zijn glans; het nikkel zorgt ervoor dat rvs weliswaar niet roestvrij maar wel roestvast is - want rvs kan wel degelijk roesten, zij het alleen aan het oppervlak en niet van zichzelf maar door langdurig contact met onedele metalen. De verhouding chroom/nikkel varieert per fabrikant. Dekker Zevenhuizen werkt uitsluitend met de hoogwaardige chroom-nikkelverhouding 18/10.
Een rvs-keukenblad is zorgeloos! Het materiaal is hygiënisch en solide, en gaat jarenlang mee. Ideaal voor professioneel gebruik maar ook prachtig in een designkeuken. Uiteraard ontstaan er op een rvs blad, ook bij normaal gebruik, krassen die de uitstraling van het blad bepalen.
Een rvs-keukenblad is leverbaar met een randafwerking van 13 mm tot 100 mm. Het oppervlak kan glad, richtingsloos geborsteld of met wafelstructuur worden afgewerkt. De spoelbak wordt ingelast en heeft geen zichtbare naden.
Voordelen van RVS
Praktisch in onderhoud
Rvs is eenvoudig in onderhoud. Bij normale verontreiniging hoef je het blad slechts af te nemen met een schoon sopje en na te drogen met een doek. Wil je meer praktische informatie over het onderhoud?