Evora Quartz® (composietsteen) bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is, en verkrijgbaar is in een scala van tinten.

Afwerking en eigenschappen

Voor het oppervlak zijn er verschillende afwerkingen: gepolijst, gezoet, silt, antique en wave. Elke afwerking geeft een heel eigen sfeer aan het blad. De bladdikte is standaard 12 mm (m.u.v Ultimo collectie deze bladen zijn 20 mm), maar het blad kan met een rand tot 100 mm dik afgewerkt worden. Composietsteen is ook ideaal voor wastafels, vensterbanken en tafelbladen.natuurlijke uitstraling

– 100% watervast
– hygiënisch
– veel kleuren
– onderhoudsarm
– zeer gemakkelijk in het gebruik
– PITT cooking mogelijk

Praktisch in onderhoud

Evora Quartz is eenvoudig in onderhoud. Bij normale verontreiniging hoef je het blad slechts af te nemen met een schoon sopje en na te drogen met een doek.

Meer praktische informatie over het onderhoud van een composietsteen keukenblad? Download dan onze onderhoudsadvies.