Een ander veelvoorkomend materiaal voor werkbladen is keramiek. Een keukenblad van keramiek is duurzaam en volkomen onderhoudsvrij. Wat keramiek nóg aantrekkelijker maakt  is de strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft.

Keramiek bestaat voornamelijk uit kleipoeder dat onder extreem hoge druk wordt geperst, waardoor dit stenen blad redelijk hitte-, vlek- én krasbestendig is! Maar in verhouding met andere bladen van steen is het vanwege deze hardheid wel gevoeliger voor stootschade (chipgevoeliger) aan de rand.

Keramiek is verkrijgbaar in unikleuren of met een marmer- of betonlook. Er zijn zelfs kleuren met het effect van geoxideerd metaal. Het blad kan worden afgewerkt met een rand van 14 tot 100 mm. In de rand kan een sierlijke Joca rand worden toegevoegd. Deze elegante strip is van metaal en voorkomt stootschade aan de rand.

Voordelen:
– zeer hittebestendig
– uiterst krasbestendig
– vlekbestendiger dan andere materialen (wel schoonmaken!)
– niet poreus en watervast
– hygiënisch: voedselresten trekken er niet in
– onderhoudsarm
– milieuvriendelijk
– Pitt Cooking mogelijk

Praktisch in onderhoud

Keramiek is eenvoudig in onderhoud. Bij normale verontreiniging hoef je het blad slechts af te nemen met een schoon sopje en na te drogen met een doek.

Meer praktische informatie over het onderhoud van een composietsteen keukenblad? Download dan onze onderhoudsadvies.