Toplaminaat (kunststof) is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het oppervlak is hard en bijzonder makkelijk schoon te houden. De bladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat u altijd een werkblad vindt dat past bij uw keukenmeubelen, uw smaak – én bij uw budget, want Toplaminaat-bladen zijn er in verschillende prijsklassen.    

 

De basis voor een Toplaminaat werkblad bestaat uit watervast verlijmd multiplex, Greenpanel of spaanplaat met daarop aangebracht een harde toplaag van HPL (High Pressure Laminate). Deze samenstelling zorgt voor een blad dat prettig is in onderhoud. Het is niet poreus en dus makkelijk schoon te houden. Wel moet men voorzichtig zijn met hete pannen, voor het snijden van groenten of brood wordt er een snijplank geadviseerd.

Ook in Toplaminaat kunt u een groen gezicht laten zien. Bijvoorbeeld met Greenpanel. Dit basismateriaal voor Toplaminaat is FSC-gecertificeerd en er is minder volume voor nodig dan bij ander draagmateriaal. Dat levert weer minder CO2-uitstoot op. Ook Greenpanel is er in veel modieuze kleuren en randafwerkingen. Bijkomend voordeel is dat Greenpanel voordeliger is als Multiplex.